16 Haziran 2013 Pazar

Çocuklar için yüz maskesi yapımı :))

Evett öncelikle bunu nerde gördüm onu söyleyeyim:) Şura arkadaşım okul öncesi eğitimi alıyor,sonuç olarak puan alabilmesi için bu sevimli maskeyi yapması gerekiyormuş. Ben de burdan faydalanmanız adına paylaşmak istedim. İster kardeşinize,ister çocuğunuza,isterseniz öğrencinize,dilediğiniz kişiye armağan edebilceğiniz sevimli bir maske.. 

Neden fil seçtiğini sordum,ona filler çok sevimli geliyormuş.. Benimle aynı düşüncede yani:)


İlk olarak gerekli malzemelerimiz şunlar;

Eva sünger kağıt
Uhu
Kurdale 
Makas
Lastik
Parşömen Kağıt


1)En başta hangi maskeyi yapmak istiyorsak onu belirledikten sonra ister baka baka isterseniz de kopya kağıdı ile parşömen kağıdı üzerine çiziyoruz. 

2) Daha sonra çizdiğimiz fili sınırlarından kesiyoruz.Evanın arkasına sabitlediğimiz parşömen kağıdından faydalanarak eva üzerinden de kesiyoruz.

3)Parşömen kağıdı, eva dediğimiz sünger kağıdın arkasına sabitleyip,elimizle üzerine bastırıyoruz. Böylelikle filimizin çizgileri evanın yüzeyine geçecektir. Gözlerini böylelikle eva sünger kağıdı üzerinden rahatlıkla kesebiliriz.



4)Daha sonra yukarıdaki resimden faydalanarak filimizin gözünün üstüne keserek (istediğiniz renkteki eva sünger kağıdından) filimizin üstüne yapıştırıyoruz. Hortumunun ucuna da gördüğünüz gibi siyah evadan yapıştırabilirsiniz. Ve son olarak bizim tercihimiz olan kurdaleleri de gördüğünüz gibi eva üzerine koyduk,daha sağlam olması açısından pembe bir iple diktik. Gözlerinin altındaki her iki delikten geçicek şekilde ince yuvarlak lastiklerle bağladıkk.

Kumaşlardan faydalanarak erkek çocukları için de filin başına bir şapka konulabilir,bunu da hatırlatalım. Kısacası iş sizin biraz da hayal dünyanıza kalmışş. Ama emek vererek yaptığınız bu maskeyi çocukların gözü önünde onlarla beraber yapmanız,onların sabırsızlanmasına ve daha da kıymet bilmesine yardımcı olabilir. 

 veee sevimlii filimiz işte buu :))






1 yorum: